Kouvola

Kouvola - ihmeen hieno opiskelijakaupunki!

Katso esittelyvideo monipuolisesta Kouvolasta.

Kouvola, noin 86 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Kymenlaaksossa, tarjoaa viihtyisän pikkukaupunkimiljöön opiskelijoille. Kouvola on laaja luonto- ja urheilukaupunki, jonka nähtävyydet vaihtelevat Repoveden kansallispuistosta Tykkimäen huvipuistoon.

Kaupungista löytyy monia opinahjoja. Lukioita on useita eri puolilla Kouvolaa ja ammatillisesta opetuksesta vastaa Kouvolan seudun ammattiopisto
KSAO. Korkeakoulutuksen lippulaiva on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, joka toimii sekä Kouvolassa että Kotkassa. Kouvolan Kasarminmäen kampus kokoaa tällä hetkellä yli 2000 opiskelijaa muun muassa liiketalouden ja muotoilun aloilta. Myös sosiaalialaa voi opiskella Kouvolassa.

Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus on alueen suurin aikuiskoulutuksen tuottaja. Aikuiskoulutuskeskus tarjoaa monipuolisia koulutuspalveluja noin 15 eri koulutusalalla. Oppilaitoksessa opiskelee vuosittain noin 3500 opiskelijaa. Lisätietoja www.kvlakk.fi.

Näiden lisäksi kaupungissa toimii iltalukio, Kansalaisopisto, Kymenlaakson opisto sekä useita muita mahdollisuuksia oppia ja harrastaa. Kouvolasta valmistuu vahvaa osaamista useille aloille!

Kouvolasta on sujuvat yhteydet eri puolelle Suomea ja erityisesti pääkaupunkiseudulle, jonne juna kuljettaa alle puolessatoista tunnissa. Myös yhteydet Venäjälle ovat vahvat – Allegro-juna liikennöi Kouvolan ja Pietarin väliä päivittäin.

Kouvolassa on paljon nähtävää ja koettavaa, sekä monipuolisesti kulttuuritarjontaa ja tapahtumia. Vireästä ja kukoistavasta urheiluelämästä tunnetussa Kaupungissa kärkiseurat KPL, Kouvot ja KooKoo mittelevät pesäpallossa, koripallossa ja jääkiekossa. Lisäksi kaupungissa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja iltaelämää vauhdittaa runsas elävän musiikin tarjonta. Kouvola on ihmeen hieno kaupunki – erityisesti opiskelijoille!

Kouvola.fi kotisivut, palvelevat myös opiskelijoita, sieltä löydät kätevästi mm. Kouvolan tapahtumat. Kouvolan kaupunki on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja YouTubessa.